Info Griepvaccinaties 2013

Info Griepvaccinaties 2013 klik hier

Hoofddorp 24-2-2014.
Geachte patiënten ,
Graag uw aandacht voor de volgende punten:
•  De praktijk neemt vanaf heden niet meer waar voor de praktijk van dr. Holdijk en dr. Hermans en andersom ook niet. Dit betekent dat onze praktijk het hele jaar open blijft. In de vakantieperiodes als wij met vakantie gaan, zijn er een vervangende arts en een evt. tijdelijke doktersassistente in de praktijk aanwezig.

 • De spoedlijn van de praktijk is alleen bedoeld voor echte medisch dringende zaken of een levensbedreigende situatie, waarbij u direct advies van een dokter nodig heeft. Belt u alstublieft niet onnodig het spoednummer van de praktijk, en zeker niet voor het maken van afspraken.•  De praktijk heeft twee inkomende lijnen: Als deze bezet zijn, gaat de beltoon van de praktijktelefoon gewoon door. Denk alstublieft niet dat de assistentes de telefoon niet opnemen. Zij zijn voordurend bezig met beantwoorden van telefoon. Heb geduld en bel dan (later) opnieuw. Wij zijn bezig om dit probleem op te lossen, zodat u gelijk hoort hoe lang de wachttijd is, als u ons belt. Belt u voor een advies, bel dan liever in de middaguren. In de ochtend is het vaak heel erg druk, de assistente moet dan aan de lijn kort en bondig zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.•  Sommige patiënten klagen dat zij niet gelijk op dezelfde dag een afspraak bij de arts kunnen krijgen: Als er ruimte voor is, dan kunt u altijd komen. Wij reserveren altijd een aantal spoedafspraken per dag. Alleen moet u wel een reden noemen, waarom u gelijk op dezelfde dag wilt komen.•  Verwijsbrieven vraagt u tijdig en ruim van te voren aan, en niet op de dag zelf. De dokter heeft tijd nodig om de brief te schrijven, en meestal heeft hij op dezelfde dag daar geen tijd voor.•  De praktijk is telefonisch bereikbaar tussen 8h00-11h30 in de ochtend en tussen 14h00-17h00 in de middag. U kunt altijd bij de assistentes terecht tussen 11h30-14h00 voor vragen en kleine verrichtingen, zoals: urine nakijken, een Hb of suiker (vingerprik) bepalen, en oren uitspuiten, etc.•  Iedere woensdag tussen 12h00-13h00 is er een wrattenspreekuur. U kunt zonder afspraak komen.•  Als u verzekerd bent en toch een nota van Famed krijgt, neem dan z.s.m. contact op met de assistente of met Famed. Wacht niet te lang hiermee. Als Famed een boete oplegt omdat u te laat met betaling bent, dan kunnen wij niks meer voor u doen.

Wij streven naar een goede dienstverlening in een prettige werksfeer. Als wij allemaal ons best doen, dan is iedereen tevreden.

Met vriendelijke groeten,
Luat Nguyen, huisarts

 **************************************************

 Avond, nacht en in het weekend

Voor medisch dringende zaken kunt u buiten de kantooruren telefonisch contact opnemen met de Huisartsenpost Haarlemmermeer: 023-8908700.

Herhaalrecepten kunnen via herhaallijn van de apotheken,

nummer: 023-5610553.

Deze lijn is open op werkdagen tussen 9.00 en 11.30 uur.

Met vriendelijke groeten,
Luat Nguyen, huisarts

 ****************************************************

Geachte patiënten,

Zoals eerder aangegeven (zie bericht in januari 2011) , gaat het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier (L-EPD) toch door. Per 04-3-2013 kunt u via de website www.ikgeeftoestemming.nl, laten weten of u er wél of niet mee akkoord gaat. In deze website wordt duidelijk uitgelegd hoe u dat kunt doen. De meeste vragen hieromtrent worden in deze website ook genoemd en beantwoord.

Met vriendelijk groeten,
Luat Nguyen, huisarts

 ****************************************************

Uw dokter heeft meegedaan aan

“De Reünie, heen als kind en terug als arts.” deze aflevering is te zien op zondag 23 december 2012, om 20.20 uur, Nederland 1, KRO.
Klik op de foto voor een verslag van deze aflevering.

****************************************************

Geachte patiënten,

De maand oktober is er weer en de griepprik komt weer in beeld.

De laatste tijd wordt de griepprik ter discussie gesteld. Helpt het echt of is het geldverspilling?

Ik denk dat deze vraag hoofdzakelijk vanwege de economische crisis wordt gesteld. Men denkt nu wellicht eerst aan geld en dán aan kwaliteit van leven. Toen de griepprik ingevoerd werd twijfelde niemand aan het nut ervan. Het was en is wel degelijk bewezen dat mensen, die tot risicogroepen behoren, baat hebben bij deze griepprik. In geval van ziekte is de ziekte minder heftig.

Zolang er nog geen evident tegenbewijs is, wil ik u adviseren de griepprik te nemen. Zeker als u tot een risicogroep behoort.

Degenen die in aanmerking komen voor de griepprik hebben vorige week een uitnodiging van ons gekregen.

Mensen die in aanmerking komen voor de griepprik, zijn:

 • Mensen die 60 jaar of ouder zijn of 60 worden voor 1 mei
  •  diabetespatiënten
  •  bekend met een longaandoening, COPD, astma met recent gebruik van medicatie
  •  patiënten met een sterk verminderde nierfunctie
  •  mensen met een verminderde afweer (bijv.: zonder milt, ondergaan chemotherapie , hebben HIV, etc.)
  •  mensen met een hart- en vaatziekte, etc.

Als u vragen heeft of twijfel s hebt over de griepprik, vraag het dan aan uw dokter.

De prikdatum is volgende week donderdag 25-oktober 2012, om 8h30 tot 13h00. Patiënten die niet in de gelegenheid zijn om op deze dag te komen kunnen contact opnemen met onze assistentes voor een andere prikdatum.

Met vriendelijke groeten,
Luat Nguyen, huisarts

 *****************************************************

Bericht over ziektekosten en rekeningen van Famed (lees verder)
Ouderenzorg door Kim Robinson (lees verder)

Huisartsenpraktijk Nguyen

Onze praktijk is een onderdeel van Cura Medisch Centrum. Wij houden ons bezig met eerstelijns geneeskunde. Ons doel is een laagdrempelige toegang en een continue zorg voor de patiënten aanbieden. Niet alleen medische maar ook maatschappelijke taken behoren tot onze werkzaamheden. Samen met andere disciplines binnen het centrum proberen wij u zo goed mogelijk te helpen, zodat kwaliteit en efficiëntie op de voorgrond staan. Uw vertrouwen en tevredenheid zijn voor ons heel belangrijk.

Uw huisarts is HADO (HuisArtsen Docent), verbonden aan het VU MC, en doet actief mee aan het onderwijs, met name het opleiden van co-assistenten. U zult bij bezoek aan de praktijk regelmatig met co-assistenten te maken hebben.

Andere bijzondere faciliteiten van de praktijk zijn: Diabetes spreekuur, Astma en COPD, Hart- en Vaatziekten spreekuur en Ouderenzorgproject.