Hoofddorp, oktober 2011

Hoofddorp, oktober 2011

Geachte (gepensioneerde) patiënten,

Zoals u allen hebt gemerkt is sinds de zomer Ifat, onze vertrouwde assistente, gestopt met haar werk i.v.m. privé omstandigheden. In haar plaats is Kim Robinson gekomen. Kim is zeker niet minder enthousiast. Alhoewel zij nog jong is en nog veel moet leren, is zij zeker bekwaam. Kim gaat de ouderenzorg vanaf nu onder haar hoede nemen, hetgeen betekent dat zij u ieder jaar oproept voor een eventueel bloedonderzoek, u op het spreekuur laat komen of thuis bezoekt. Het doel is: uw kwaliteit van leven bewaken door het tijdig signaleren van gebreken of eventuele andere problemen.

Ieder jaar ontvangt u van Kim een oproep met daarbij een labformulier voor bloedonderzoek. Dit onderzoek is zeker niet verplicht. Ik raad u echter wel aan om het te doen. Bij patiënten die bekend zijn met suikerziekte, verhoogde bloeddruk, verhoogd vetgehalte in het bloed enz. proberen wij dat in één onderzoek te combineren zodat u niet vaker dan nodig naar het laboratorium hoeft. De kosten van dit onderzoek gaan van uw eigen risico af. Dit betekent dat u uw wettelijk eigen risico van 170 euro (dit jaar) eerst op moet maken, daarna kost alle onderzoek u niets. Mocht het financieel voor u bezwaarlijk zijn dan kunt er voor kiezen om minder frequent bloed te laten prikken, bijvoorbeeld één keer in de twee jaar.

Kim overlegt met mij als u (eerder) medische hulp nodig heeft zodat wij u op tijd kunnen helpen. Voor verdere vragen kunt u bij Kim of bij mij terecht.

Hopelijk heb ik u zo voldoende geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Luat Nguyen, huisarts