VERVOER VOOR OUDEREN

Chauffeur welke op u wacht!

Automobiel is dé oplossing voor ouderen en mensen met een beperking die zelf geen vervoer hebben. Het is vervoer op maat, met aandacht. Met 1 telefoontje brengt een vrijwillige, speciaal geselecteerde chauffeur inwoners met hun eigen auto naar de gewenste bestemming. Zo wordt boodschappen doen en de dokter bezoeken gemakkelijker. Ook andere bezoeken, zoals op visite gaan bij familie en vrienden, wordt een stuk eenvoudiger. Niemand hoeft onnodig thuis te blijven!

AutoMobiel is een sociale vervoersdienst en onderdeel van Servicepunt Thuiswonen. Deze dienst is bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking zonder vervoer. Een eenvoudige en voordelige manier om lokaal op maat te kunnen reizen.

Hoe werkt het?

AutoMobiel werkt met geselecteerde, vrijwillige chauffeurs. Wilt u gebruik maken van AutoMobiel? Word dan lid van Servicepunt Thuiswonen. U kunt dan het hele jaar onbeperkt ritten aanvragen. Dit kan telefonisch tussen 9.00 en 17.00 uur bij Servicepunt Thuiswonen. Er zit geen limiet verbonden aan het aantal aanvragen. De medewerker van het Servicepunt Thuiswonen kijkt of een chauffeur beschikbaar is en maakt vervolgens een afspraak.

De chauffeur kan inwoners naar elke willekeurige bestemming brengen, zowel binnen als buiten de regio (in overleg). Ook zijn veel vaste ontmoetingsplaatsen al bekend bij de chauffeurs, zoals ontmoetingsactiviteiten, winkel- en zorgcentra of bijvoorbeeld het inloophuis Esperanza voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten.

De chauffeur wacht maximaal 1 uur of loopt, daar waar gewenst, met u mee.

Wat zijn de kosten?

Om gebruik te kunnen maken van AutoMobiel wordt u voor €15 per jaar lid van Servicepunt Thuiswonen. Daarnaast betaalt u een onkostenvergoeding van €0,35 per gereden kilometer contant aan de chauffeur. Er kunnen altijd 2 passagiers gratis meereizen.